Pantulan Imej Penari Di Cermin Yang Tidak Ikut Gerakan Penari Berjaya Dirakam CCTV.

Ini merupakan detik yang menakutkan apabila kelibat “hantu” muncul di cermin studio tarian ketika seorang gadis selesai melakukan rutin hariannya. Adegan yang menyeramkan itu sama seperti seram filem The Ring and The Grudge setelah penari itu muda duduk, kelibat itu muncul.

Ia duduk bertentangan dengan cermin ketika dia berehat selepas rutinnya. Pada mulanya ia kelihatan seperti pantulan cermin – tetapi kemudian bayang dalam cermin itu mula bergerak secara bebas.

Ia perlahan-lahan berdiri dan berpusing menghadap penari wanita itu ketika dia sedang duduk di lantai.
Syukurlah, wanita itu seolah-olah tidak sedar apa yang berlaku di belakangnya dan bangun berjalan keluar dari studio.

Lebih daripada empat juta orang telah melihat klip menyeramkan itu kerana ia dikongsi di Facebook, Ghost, Paranormal and Other Weird Worlds in April. Ia dengan caption: “Apa pendapat anda mengenai video ini?” Namun ianya tidak diketahui di mana rakaman itu dirakam.

Video Penuh

Ibu Ini Binggung Bila Pantulan Cermin Anaknya Bertindak Di Luar Kawalan. Memang Pelik.

MUNCUL sebuah video menunjukkan seolah-olah pantulan imej seorang budak lelaki dalam cermin ‘bergerak lebih pantas daripada pergerakannya’.

Dalam adegan yang mencetuskan tanda tanya, satu rakaman dibuat terhadap budak lelaki itu yang sedang berdiri di depan cermin dan kelihatan refleksinya di cermin lebih cepat atau mendahului pergerakannya.

Sebelum budak itu berpaling dari cermin, anda dapat melihat pantulannya telah hilang, seolah-olah imej pantulan itu berpaling lebih pantas daripada budak tersebut.

Adakah kanak-kanak itu bukan manusia? Adakah cermin itu ‘berhantu’? Pengguna Twitter naik bingung dengan apa yang mereka lihat ini.

Malangnya, ‘hantu’ kemungkinan besar bukanlah penyebabnya.

Tetapi, mengikut logik akal ia mungkin berlaku disebabkan beberapa faktor seperti sudut rakaman, pandangan mata dan mungkin juga kualiti kamera.

Ibu kanak-kanak berkenaan dari San Antonio, Texas, berkongsi video itu di Twitter .

Klip lima saat itu telah dikongsi lebih dari 109,000 kali dan dilihat lebih dari 3 juta kali.

Memang menyeramkan tetapi mesti ada penjelasan bagaimana pantulan kanak kanak dalam cermin boleh bergerak lebih awal. Adakah ini sebab kamera?

Kredit : BuletinNetizen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*